Zelňáky s uzeninou
Suroviny
300 g kysaného zelí
150 g hladké mouky
2 vejce
200 g šunky
100 ml mléka
petrželová nať
svazek jarní cibulky
špetka mletého kmínu
15 g soli
olej
šunka
Postup
Zelí zcedíme a nakrájíme na menší kousky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Cibulky očistíme na nakrájíme nadrobno. Mouku prosijeme do mísy, přidáme vejce a po částech vmícháme mléko. Uděláme hladké těstíčko, do kterého vmícháme zelí, petržel a cibulku. Osolíme, okmínujeme a důkladně smícháme. Napánci nebo na lívanečníku rozehřejeme olej a naběračkou do něj lijeme těsto. Placky osmažíme z obou stran. Po usmažení je klademe na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme vždy dva zelňáky proložené plátkem šunky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 250x
Komentáře receptu Zelňáky s uzeninou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!