Šafránové pečivo

Suroviny

750 g hladké mouky
150 g másla
500 ml mléka
50 g droždí
pár vlásků šafránu
250 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
100 g cukru krupice
2 špetky soli
100 g rozinek
1 rozšlehané vejce na potření

recept nemá fotografii

Postup

Máslo rozpustíme v kastrolku a přidáme mléko při pokojové teplotě. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme cukr, šafrán, tvaroh, máslo a mléko a sůl. Přidáváme postupně mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout.

Z vykynutého těsta vyválíme válečky o průměru asi 1,5 cm a nakrájíme je na 10 cm kousky. Válečky stáčíme do tvaru „esíčka“. Můžeme vyzkoušet i jiné tvary, např. šneky, brýle..Necháme na plechu ještě vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a do záhybů vmáčkneme rozinky. Pečeme při 225 °C asi 10 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 487x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šafránové pečivo


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist