Vepřová roláda plněná mrkví
Suroviny
1 kg vepřového masa od žeber na roládu
2 větší mrkve
2 cibule
kmín
mouka
15 lístků čerstvé bazalky
olej
sůl
mletý pepř
Postup
Vepřové maso od žeber rozprostřeme, osolíme, poklademe plátky bazalky. Na maso s bazalkou položíme očištěnou mrkev jako nádivku. Naplněný plát pevně převážeme režnou nití, utáhneme a roládu na povrchu potřeme směsí soli, pepře a rozdrceným kmínem.
Roládu nejprve zprudka opečeme na trošce oleje a poté jí dáme na plech, lehce podlijeme vývarem nebo vodou a společně s dvěmi kusy celé neoloupané cibule dáme péct na 90 minut do trouby. Pečeme přiklopené nebo pod alobalem. Šťávu z výpeku můžeme zahustit troškou mouky rozmíchané ve vodě a přibližně 10 minut nechat povařit.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 750x
Komentáře receptu Vepřová roláda plněná mrkví
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!