Vesnická bašta
Suroviny
1,5 kg brambor
1 kg vepřové krkovice
300 g rýže
2 cibule
3 červené papriky
1 sklenice leča
sádlo
sůl
mletý pepř
zelená petrželka
Postup
Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky. Rýži uvaříme a na drobně nakrájené cibuli jí osmažíme, smícháme s petrželkou a nakrájenou paprikou, osolíme a opepříme. Připravíme si zavařené lečo.
Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme, opepříme a osmažíme na tuku. Pekáč vymažeme sádlem a klademe na sebe vrstvu brambor, ochucenou rýži, lečo a maso. Tento postup opakujeme do vyčerpání zásob a končíme vrstvou brambor, které opět osolíme, opepříme a vše dáme zapéct do trouby při 160 °C zhruba na 90 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 060x
Komentáře receptu Vesnická bašta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!