Mazanec

Suroviny

Na 2 mazance:
400 ml vlažného mléka
200 g krupicového cukru
4 lžíce rumu
150 g rozinek
42 g droždí
1 kg hladké mouky
1/2 lžičky citronové kůry
4 vejce
1/2 lžičky soli
40 g másla
1 vrchovatá lžíce sádla
4 lžíce slunečnicového oleje
plátky mandlí na posypání

ukázka receptu Mazanec
Posunovut vlevo
ukázka receptu Mazanec
Posunout vpravo

Postup

Rozinky namočíme do rumu. Připravíme kvásek: droždí, část vlažného mléka a trošku cukru smícháme a necháme vykvasit. V míse smícháme mouku, zbytek cukru i mléka. Přidáme rozinky, citronovou kůru, 3 vajíčka, sůl, rozpuštěný tuk (máslo, sádlo) i olej. Přidáme hotový kvásek a vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto přemístíme na vál, propracujeme a potom ho rozdělíme na dvě části a vytvarujeme bochánky. Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme dalších 30 minut kynout. Poté je pomažeme rozšlehaným vejcem a zasypeme plátky mandlí. Pečeme při 180 °C 40 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 580x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 2) 10,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mazanec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist