Mazanec
Suroviny
Na 2 mazance:
400 ml vlažného mléka
200 g krupicového cukru
4 lžíce rumu
150 g rozinek
42 g droždí
1 kg hladké mouky
1/2 lžičky citronové kůry
4 vejce
1/2 lžičky soli
40 g másla
1 vrchovatá lžíce sádla
4 lžíce slunečnicového oleje
plátky mandlí na posypání
Postup
Rozinky namočíme do rumu. Připravíme kvásek: droždí, část vlažného mléka a trošku cukru smícháme a necháme vykvasit. V míse smícháme mouku, zbytek cukru i mléka. Přidáme rozinky, citronovou kůru, 3 vajíčka, sůl, rozpuštěný tuk (máslo, sádlo) i olej. Přidáme hotový kvásek a vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto přemístíme na vál, propracujeme a potom ho rozdělíme na dvě části a vytvarujeme bochánky. Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme dalších 30 minut kynout. Poté je pomažeme rozšlehaným vejcem a zasypeme plátky mandlí. Pečeme při 180 °C 40 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 580x
Komentáře receptu Mazanec
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!