Penne s chřestem
Suroviny
500 g chřestu
400 g penne
400 g loupaných rajčat z konzervy
2 lžíce olivového oleje
1 svazek jarní cibulky
1/2 svazku bazalky
1 lžíce másla
4 lžíce nastrouhaného parmazánu
sůl
pepř
Postup
Cibulku nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olivový olej a cibulku na něm osmahneme, dokud nezesklovatí. Přidáme rajčata a na středním ohni vaříme 7 minut, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme. Chřest omyjeme, konce stonků odstraníme a spodní třetiny oloupeme. Chřest nakrájíme na kousky 4 cm dlouhé a v horké vodě je uvaříme na skus a necháme okapat.
Penne uvaříme na skus dle návodu na obalu ve vroucí chřestové vodě. Lístky bazalky nakrájíme na proužky. Do omáčky přidáme máslo, chřest a bazalku, zamícháme, osolíme a opepříme. Vaříme další 3 minuty a dáme na těstoviny. Nakonec posypeme parmazánem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 492x
Komentáře receptu Penne s chřestem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!