Dvanáctihodinová kachna

Suroviny

1 kachna (cca 1700 g)
150 ml medu
sůl
kmín
(trochu mléka)

ukázka receptu Dvanáctihodinová kachna
Posunovut vlevo
ukázka receptu Dvanáctihodinová kachna
Posunout vpravo

Postup

Kachnu omyjeme, osušíme, odřízneme přebytky tuku u biskupa a u krku a kachnu důkladně osolíme zevnitř i zvenku. Posypeme ji kmínem. Kachnu dáme do pekáčku, mírně podlijeme vodou (pokud nahradíme vodu mlékem, kachna je pak křehčí), přiklopíme a pečeme 6 hodin v troubě předehřáté na 90° C. Potom teplotu zvýšíme na 120° C a pečeme dalších 6 hodin. Opět pečeme přiklopené a s kachnou nic neděláme, ani nepodléváme. Teprve hodinu před koncem pečení kachnu odklopíme, potřeme medem a do konce pečení kachnu dle potřeby potíráme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7 330x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,86 (počet: 22) 9,86 22 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dvanáctihodinová kachna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist