Dvanáctihodinová kachna
Suroviny
1 kachna (cca 1700 g)
150 ml medu
sůl
kmín
(trochu mléka)
Postup
Kachnu omyjeme, osušíme, odřízneme přebytky tuku u biskupa a u krku a kachnu důkladně osolíme zevnitř i zvenku. Posypeme ji kmínem. Kachnu dáme do pekáčku, mírně podlijeme vodou (pokud nahradíme vodu mlékem, kachna je pak křehčí), přiklopíme a pečeme 6 hodin v troubě předehřáté na 90° C. Potom teplotu zvýšíme na 120° C a pečeme dalších 6 hodin. Opět pečeme přiklopené a s kachnou nic neděláme, ani nepodléváme. Teprve hodinu před koncem pečení kachnu odklopíme, potřeme medem a do konce pečení kachnu dle potřeby potíráme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 7 330x
Komentáře receptu Dvanáctihodinová kachna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!