Vepřová krkovice s hořčicovou omáčkou
Suroviny
4 plátky vepřové krkovice
2 lžíce oleje
3 lžíce másla
6 lžic hladké mouky
sušený tymián
sůl
čerstvě namletý pepř
1 cibule
100 ml bílého vína
200 ml smetany 33%
2 lžíce pikantní hořčice
1 lžíce hrubě namletého barevného pepře
Postup
Maso osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a obalíme v hladké mouce. Pak maso opečeme z obou stran na másle s olejem, spolu s nakrájenou cibulí. Maso podlijeme vínem a podusíme doměkka.
Měkké maso vyndáme a do výpeku piřdáme hořčici, namletý pepř, smetanu, ve které rozmícháme vrchovatou lžíci hladké mouky, podle chuti osolíme a 10 minut povaříme. Do hotové omáčky dáme maso, vše prohřejeme a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 485x
Komentáře receptu Vepřová krkovice s hořčicovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!