Hovězí krk na víně
Suroviny
500 – 700 g hovězího krku
3 stroužky česneku
150 g slaniny nakrájené na kostičky
1 lžíce másla (může být sádlo)
1 velká cibule nadrobno
300 – 400 ml hovězího vývaru
150 ml červeného vína
2 snítky rozmarýnu
jíška ze 30 g másla a 30 g hladké mouky
sůl
pepř
Postup
Hovězí krk svážeme potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nasucho vyškvaříme v hrnci, přidáme máslo, po chvíli cibuli a necháme zesklovatět. Zvýšíme plamen, do hrnce dáme maso a ze všech stran ho opečeme. Až maso zhnědne, tak zalijeme vývarem a vínem, přidáme rozmarýn a dáme péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Přibližně po hodině by mělo být maso měkké. Vyndáme ho z vypečené šťávy a tu zahustíme jíškou.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6 490x
Komentáře receptu Hovězí krk na víně
Lada: | neděle 22. dubna 2012 |
vyzkoušela jsem a je to dobré -jen mi tam vadí chut té jíšky.Pro příště to asi jen zasypu moukou a povařím-jíška se mi zdála v omáčce příliš dominantní. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!