Jáhlová zeleninová polévka
Suroviny
300 g zeleniny (cibule, pórek, mrkev, brokolice)
50 g jáhel
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky sladké papriky
1 kostka zeleninového bujonu
kousek oloupaného zázvoru
divoké jarní bylinky (jitrocel, květy sedmikrásek, pampeliškové listy..) na ozdobu
Postup
Jáhly několikrát propláchneme a necháme okapat v cedníku. V hlubším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na přibližně stejné kousky i s česnekem a chvíli opékáme. (Zelenou část pórku přidáme pár minut před koncem vaření). K zelenině přidáme jáhly, sůl, kmín a sladkou papriku a společně chvíli opékáme. Zalijeme 1,25 l horké vody, přidáme bujon a zázvor a vaříme přibližně 12 minut, jáhly by měly být měkké.
Když je polévka uvařená, tak jí ozdobíme jarními bylinkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 203x
Komentáře receptu Jáhlová zeleninová polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!