Zapečená krkovička
Suroviny
4 plátky vepřové krkovičky s kostí
6 stroužků česneku
1 cibule
máslo na vymazání
MARINÁDA:
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce sójové omáčky
6 lžic ostrého kečupu
1 lžička medu
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pepře
Postup
Plátky krkovičky naklepeme a na stranách nařízneme, aby se nám při pečení nezkroutily. Z obou stran je osolíme. Potřeme rozetřeným česnekem a dáme do vymazaného pekáčku. Na maso nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme marinádou, kterou jsme připravili smícháním všech uvedených surovin a přidali 50 ml vody. Přikryjeme a dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme hodinu.
Podáváme se šťouchanými bramborami s petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 230x
Komentáře receptu Zapečená krkovička
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!