Hruškový koláč s čokoládou a mandlemi

Suroviny

280 g polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
200 g cukru krupice
250 g másla
3 lžíce mléka
5 vajec
2 hruškové kompoty
citrónová šťáva
150 g čokolády na vaření
hrst mandlí

recept nemá fotografii

Postup

Hrušky vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Potřeme je citrónovou šťávou. Změklé máslo a cukr ušleháme, přidáme vejce a mléko. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Asi 1/3 těsta odebereme a vmícháme do něj rozehřátou nebo nastrouhanou čokoládu. Dortovou formu nebo malý pekáček vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme nejprve světlé těsto, potom tmavé a vidličkou je místy promícháme. Navrch položíme hrušky (půlky) oblou částí nahoru, jejich povrch nakrájíme na proužky a posypeme drcelými mandlemi nebo mandlovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě na 175.C asi 40 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 262x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hruškový koláč s čokoládou a mandlemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist