Hruškový koláč s čokoládou a mandlemi
Suroviny
280 g polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
200 g cukru krupice
250 g másla
3 lžíce mléka
5 vajec
2 hruškové kompoty
citrónová šťáva
150 g čokolády na vaření
hrst mandlí
Postup
Hrušky vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Potřeme je citrónovou šťávou. Změklé máslo a cukr ušleháme, přidáme vejce a mléko. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Asi 1/3 těsta odebereme a vmícháme do něj rozehřátou nebo nastrouhanou čokoládu. Dortovou formu nebo malý pekáček vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme nejprve světlé těsto, potom tmavé a vidličkou je místy promícháme. Navrch položíme hrušky (půlky) oblou částí nahoru, jejich povrch nakrájíme na proužky a posypeme drcelými mandlemi nebo mandlovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě na 175.C asi 40 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 262x
Komentáře receptu Hruškový koláč s čokoládou a mandlemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!