Plněná vepřová panenka s hermelínem a pršutem
Suroviny
Vepřová panenka
hermelín
sušená šunka "pršut"
sůl
pepř
máslo
Postup
Vepřovou panenku podélně rozřízneme, trochu zase podél pořežeme, aby z toho vznikl plát masa, který přes mikrotén naklepeme. Panenku mírně osolíme, opepříme, teňounké plátky pršutu naskládáme, na to hned hermelín na plátečky.
Opatrně roládku svineme a ještě jednou ji pláty pršutu omotáme, jde to lehce, jelikožjsou plátky tenké. Hotovou roládu omotáme nití, aby nevytékal hermelín, dáme na pekáč do trouby a poklademe plátky másla. Asi za 10 min podlejeme mírně vývarem nebo vodou a dalších 10 min dusíme pod alobalem. Následně alobal sundáme, obrátíme a necháme cca 20 min zezlátnout. Teplota trouby - s alobalem 220st., bez alobalu 180 st.
Příloha - šťouchané brambory, zeleninový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) jona,
Zobrazeno 5 640x
Komentáře receptu Plněná vepřová panenka s hermelínem a pršutem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!