Květákové krokety

Suroviny

1 květák
1 kostka bujónu
hrst petrželové nati
hrst nasekaného pórku
sůl, mletý pepř
špetka mleté pálivé papriky
3 vejce
200 ml mléka
hladká mouka na zahuštění
olej

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozebereme na růžičky, očistíme a uvaříme je do poloměkka ve vodě s bujónem. Scedíme a necháme okapat. Pak ho nasekáme nadrobno do mísy, kam přidáme i nasekanou petrželku a pórek, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou. Přidáme vejce, zalijeme mlékem a přisypeme hladkou mouku tak, abychom vytvořili kaši (ani hustou, ani příliš řídkou). Lžící pak nabíráme podlouhlé válečky a opékáme je na rozpáleném oleji ze všech stran. Necháme pak nastojato okapat na papírových ubrouscích přebytečný olej.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 888x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,00 (počet: 2) 7,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květákové krokety

anonym: úterý 5. července 2011
lena supr doporucuji

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist