Naložený květák
Suroviny
květák
mrkev
ocet
dle chuti celé feferonky
NÁLEV:
0,75 l vody
0,3 l octa
1 lžíce soli
1 lžíce cukru
bobkový list
nové koření
celý pepř
estragon
1 lžička hořčičného semínka
Postup
Květák rozebereme na růžičky a dáme ho do vařící vody, kterou jsme okyselili octem. Povaříme 5 minut, scedíme a necháme vychladnout. Dáváme do sklenic a proložíme kolečky mrkve. Kdo má rád ostré, může přidat celé feferonky. Zalijeme nálevem, který připravíme tak, že všechny suroviny na nálev svaříme, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 95 °C.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 826x
Komentáře receptu Naložený květák
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!