Zapečené žampióny
Suroviny
12 velkých žampiónů
1 větší cibule
250 g listového špenátu
50 g másla
3 rajčata
100 g taveného sýra
3 lžíce strouhanky
čerstvá bazalka
sůl, pepř
Postup
Žampióny otřeme vlhkou utěrkou a očistíme. Vyřízneme nožičky a nakrájíme je na malé kousky. Oloupanou cibuli a špenát nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm zpěníme cibuli, přidáme nakrájené houby a špenát. Osolíme, opepříme a necháme asi 3 minuty dusit. Nakonec přidáme kousky rajčat a taveného sýra. Vzniklou směs plníme do kloboučků žampiónů. Naskládáme je do pekáčku, posypeme strouhankou a na každý dáme malý kousek másla. Pečeme je v rozpálené troubě asi 15 minut. Na talířích je zdobíme lístky bazalky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 881x
Komentáře receptu Zapečené žampióny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!