Těstoviny se zeleninovou omáčkou
Suroviny
500 g těstovin – mušle
4 malé cukety
2 malé lilky
150 g žampionů
1 svazek petrželky
1 stroužek česneku
2 lžičky oregana
4 lžíce olivového oleje
nastrouhaný parmezán
pepř
sůl
Postup
Cukety a lilky zbavíme stopek a nakrájíme na půl centimetru silné plátky. Osolíme a necháme 20 minut odležet. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, cukety a lilky opláchneme a osušíme. Petrželku nasekáme najemno a česnek utřeme. Na pánvi rozpálíme olej, krátce na něm osmahneme česnek s petrželkou a přidáme houby se zeleninou. Chvilku smažíme, potom okořeníme oreganem, osolíme, opepříme a za stálého míchání na mírném ohni vaříme.
Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Promícháme je se zeleninovou omáčkou a podáváme posypané parmezánem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 145x
Komentáře receptu Těstoviny se zeleninovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!