Zapečená kolínka s uzenou rybou
Suroviny
200 g těstovin – kolínka
400 g uzené ryby
250 ml mléka
250 ml smetany
80 g nastrouhaného ementálu
1 lžíce nasekaného kopru
1 lžíce nasekané petrželky
80 g másla
30 g hladké mouky
2 jablka
šťáva z 1 citronu
sůl
pepř
Postup
Kolínka uvaříme do skoro měkka, scedíme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na pánvi rozpustíme 50 g másla a za stálého míchání ho zaprášíme moukou. Necháme zpěnit a podlijeme mlékem a smetanou. Směs stále mícháme a vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne. Sundáme ze sporáku a přimícháme 50 g sýra a necháme ho rozpustit. Osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami.
Rybu zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Rybí maso promícháme s jablky a kolinky, přelijeme omáčkou, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Dáme do vymazané zapékací mísy, nahoru rozdělíme zbytek másla a sýra a dáme na zhruba 30 minut zapéct dozlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 659x
Komentáře receptu Zapečená kolínka s uzenou rybou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!