Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou
Suroviny
1 velký květák
6 plátků anglické slaniny
200 g červených paprik naložených v oleji
200 ml zakysané smetany
80 g strouhané Goudy (příp. Čedar)
pepř
sůl
Postup
Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit na 7 minut do osolené vody. Poté scedíme a rozložíme do zapékací mísy, lehce osolíme, opepříme. V troubě rozpálíme gril.
Slaninu nakrájíme na proužky, které rozložíme na pečící papír a pod grilem vypečeme do křupava, gril nevypínáme. Polovinu vypečené slaniny přidáme ke květáku společně s okapanými paprikami, které jsme také nakrájeli na proužky. Hrst nastrouhaného sýra dáme stranou a zbytek smícháme se smetanou a přelijeme přes květák. Posypeme zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékáme 5 minut, dokud se sýr neroztaví.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 655x
Komentáře receptu Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!