Hovězí maso po provensálsku
Suroviny
4 plátky hovězího masa
4 brambory
4 žampiony
4 mrkve
4 rajčata
2 větší bílé ředkvičky
1 malá cuketa
1 cibule
1 červená cibule
2 lžíce olivového oleje
1 hrst provensálských bylinek
1 malý rajský protlak
Postup
Brambory oloupeme a nakrájíme je na půlměsíčky. Stejně tak připravíme ředkvičky a mrkev. Cuketu neoloupeme, ale jen rozpůlíme. Vykrojíme jádra a také nakrájíme na půlměsíčky. Žampiony nakrájíme na plátky a cibuli na drobno. Rajčata oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme z nich jádra (nevyhazujeme) a také nakrájíme.
Do větší hluboké pánve nalijeme olej a zprudka na něm osmažíme plátky masa. Když se zatáhne, vyndáme ho a do oleje dáme cibuli a jádřince z rajčat. Necháme cibuli zesklovatět, potom přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a všechnu ostatní zeleninu. Podlijeme sklenicí vody a necháme 40 minut dusit, podle měkkosti masa. Jakmile bude měkké, zahustíme protlakem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 714x
Komentáře receptu Hovězí maso po provensálsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!