Irské koleno

Suroviny

vepřové koleno
3 lžíce zakysané smetany
3 lžíce vepřového sádla
1 cibule
2 stroužky česneku
plnotučná hořčice
3 dcl černého piva
koření na vepřovou pečeni
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Koleno očistíme a vykostíme tak, aby zůstalo v celku, vnitřní stranu posypeme kořením na pečení, potřeme utřeným česnekem, hořčicí, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí.
Maso zabalíme, ovážeme pevně režnou nití a osolíme.

Rozpustíme 2 – 3 lžíce sádla, vložíme maso, podlijeme vodou a 2 dcl piva. Zakryjeme a dáme péct do rozehřáté trouby. Dle potřeby obracíme a podléváme horkou vodou. Když bude maso téměř měkké, tak ho odkryjeme a dopečeme do červena.

Upečené maso vyndáme a do výpeku dáme 3 lžíce smetany, asi 1 dcl piva a krátce povaříme, dle chuti dosolíme. Nakrájené maso na talíři přelijeme hotovou šťávou.

Podáváme s houskovým knedlíkem, brambory nebo čerstvým chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 875x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Irské koleno


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist