Plněná panenka
Suroviny
3 vepřové panenky
300 g vepřových jater
300 g krájené anglické slaniny
300 g strouhaného parmezánu
2 lžíce směsi koření Francouzské bylinky
3 lžíce sádla (olej ne, přepaluje se)
mrkev
majoránka
sůl
pepř
Postup
Játra očistíme a nakrájíme na tři stejné pruhy, ke kterým přidáme 3 lžíce směsi koření Francouzské bylinky a prohněteme, dáme do lednice na 1 hodinu.
Panenku očistíme, osušíme a podélně nařízneme nejdřív kolmo k prkénku a pak levou a pravou stranu rovnoběžně s prkénkem, tím vytvoříme plát. Dáme pozor, abychom maso neprořízli! Vytvořený plát masa potom naklepeme. Osolíme, opepříme a celkem dost zasypeme majoránkou (může být i sušená), srolujeme a dáme také do lednice odpočinout. Játra i panenku potom vyndáme společně z lednice. Na plát panenky dáme plátky slaniny a 1 pruh játra, posypeme nastrouhaným parmezánem, srolujeme a spíchneme špejlí.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Než se trouba
rozehřeje, tak v zapékací míse rozpálíme sádlo a ze všech stran na něm důkladně opečeme panenku. Potom jí dáme do trouby na 10 minut, po 10ti minutách panenku otočíme a pečeme dalších 10 minut.
Až bude maso upečené, vyndáme ho z trouby a necháme cca 5 minut odpočinout. Potom vyndáme špejle a krájíme na asi 1 cm široké plátky. Připravíme si na hranolky nakrájenou mrkev a podáváme společně.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 530x
Komentáře receptu Plněná panenka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!