Cikánský guláš
Suroviny
500 g hovězího masa
500 g vepřové plece
2 zelené papriky
2 rajčata
250 ml kuřecího vývaru z kostky
2 lžičky sladké papriky
3 stroužky česneku
3 lžíce oleje
4 plátky slaniny
3 cibule
sůl
pepř
Postup
Maso nakrájíme na kostky a smícháme dohromady se lžičkou sladké papriky. Osolíme, opepříme a přidáme polovinu nadrobno nasekaného česneku. Přikryjeme a necháme přes noc odležet v lednici.
Druhý den maso na rozpáleném oleji osmahneme. Přendáme ho do zapékací mísy a na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli a opékáme, dokud je cibule slabě do hněda. Přidáme zbytek sladké papriky, na proužky nakrájenou papriku, zbytek česneku a dalších 10 minut vaříme. Až bude uvařeno, tak směs přendáme do zapékací mísy k masu, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vývar. Dosolíme, dopepříme a přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou asi 90 minut, dokud nebude maso měkké.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 149x
Komentáře receptu Cikánský guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!