Domácí majonéza
Suroviny
4 žloutky
350 ml olivového oleje
šťáva z 1 citronu
pepř
sůl
Postup
Žloutky rozšleháme a lehce osolíme. Za stálého míchání opatrně a pomalu (ze začátku opravdu po pár kapkách) přiléváme olej (jinak se majonéza nesmíchá dohromady). Nakonec znovu osolíme a pomalu přimícháme citronovou šťávu.
Pozn.: Pokud chceme mít majonézu lehčí a méně kalorickou, můžeme třetinu oleje nahradit vlažnou vodou. A pokud chceme majonézu chutnější, přidáme na každý žloutek lžičku hořčice. Hořčici přidáváme hned na začátku.
Majonéza by se měla promíchávat dřevěnými věcmi, jinak se nespojí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 536x
Komentáře receptu Domácí majonéza
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!