Krémové „obláčky“
Suroviny
TĚSTO:
100 g másla
100 g 100% tuku
200 g hladké mouky
6 vajec
čtvrt hrníčku vody
špetka soli
špetka prášku do pečiva
KRÉM:
0,5 l mléka
3 lžíce polohrubé mouky
2 žloutky
1 vanilkový cukr
1 máslo
200 g moučkového cukru
Postup
Vodu s máslem, tukem a solí přivedeme k varu, dokud se tuk nerozpustí. Poté vsypeme mouku, prášek do pečiva a důkladně rozmícháme. Až se těsto přestane lepit na vařečku (přibližně po minutě), odstavíme z ohně a znovu důkladně promícháme. Po vychladnutí vmícháme vajíčka (jedno po druhém). Takto připravené těsto rozetřeme na 2 plechy, které jsme vymazali 100% tukem a dáme péct do předehřáté trouby na maximální teplotu do růžova, cca 10 – 15 minut. Těsto by se na plechu mělo začít nadzvedávat a vytvářet „obláčky“.
KRÉM: V mléku důkladně rozmícháme mouku se žloutky, přisypeme vanilkový cukr a uvaříme z toho hustou kaši. Po vychladnutí kaši ušleháme s máslem a cukrem.
„Obláčky“ naplníme krémem a vychlazený moučník nakrájíme a pocukrujeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 822x
Komentáře receptu Krémové „obláčky“
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!