Pikantní lososové steaky
Suroviny
400 g steaků z lososa
1 cibule
150 g uzené slaniny
200 g rajčat
0,5 dcl oleje
1 polévková lžíce hořčice
1 polévková lžíce worcesteru
citronová šťáva
libeček, bazalka, rozmarýn, pažitka
sůl
máslo
Postup
Lososové steaky usušíme ubrouskem, osolíme a necháme chvíli odpočinout. Přebytečnou vodu otřeme, lososa potřeme hořčicí, zakapeme worcesterem a citronovou šťávou. Necháme alespoň půl hodiny v lednici odpočinout.
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na nudličky. Přidáme bylinky, smícháme, osolíme a všechno usekáme na jemnou pastu. Z lososa otřeme přebytečnou marinádu a zvolna ho opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Opékáme krátce, aby maso nebylo úplně hotové, musí zůstat růžové.
Opečené porce dáme vedle sebe do pekáče, který jsme vymastili máslem a na každý steak dáme kopeček připravené posekané pasty. Pekáč dáme nahoru do rozpálené trouby a zapečeme, dokud se slanina nezačne škvařit a cibule nezezlátne.
Jako přílohu podáváme opékané brambory, hranolky, nebo krokety.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 815x
Komentáře receptu Pikantní lososové steaky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!