Jablečník
Suroviny
1 kg jablek
1 vanilkový cukr
5 vajec
150 g moučkového cukru
3 lžíce vody
150 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
NÁPLŇ:
150 g změklého másla
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
500 g měkkého tvarohu
1 želatina
NA OZDOBENÍ:
1 lžíce skořice
1 hrst máty
Postup
Omytá a oloupaná jablka vyjádřincujeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s vanilkovým cukrem. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem tak, aby okraje přesahovaly. Jablka po celém plechu rozložíme.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme trošku vody a zašleháváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka do těsta přimícháme. Těsto nalijeme na plech na jablka a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Upečené těsto překlopíme jablečnou směsí nahoru a necháme vychladnout.
Zatímco korpus chladne, připravíme si náplň. Změklé máslo ušleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, přidáme oba tvarohy a přimícháme nakonec i želatinu, kterou připravíme dle návodu na obalu. Tvarohovou náplň rozetřeme na jablkovou vrstvu a necháme několik hodin tuhnout v lednici. Nakonec posypeme skořicí a jednotlivé řezy na talíři zdobíme mátou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 688x
Komentáře receptu Jablečník
anonym: | sobota 1. října 2011 |
je to super mnamka. | |
Eva: | pátek 7. ledna 2011 |
včera vyzkoušeno, výborný! |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!