Ryba ve sladkokyselé omáčce
Suroviny
400 rybích filetů (pangasius)
2 lžičky kari
1 lžíce hladké mouky
1 žlutá paprika
2 mrkve
4 jarní cibulky
1 větší cibule
šťáva z 1 citrónu
1 lžička hnědého cukru
1 hrst nasekané pažitky
1 balení chlebových placek
sůl
pepř
20 ml olivového oleje na smažení
Postup
Rybu necháme rozmrznout tak, aby se dala krájet. Potom jí posypeme kari kořením, osolíme, opepříme a zasypeme hladkou moukou. Promícháme necháme chvíli proležet.
Zeleninu omyjeme a zbavíme jadérek. Papriku, jarní cibulku a mrkev s cibulí nakrájíme na tenké plátky. Dáme jí smažit do hluboké pánvi na olivový olej. Pánev přiklopíme a zeleninu necháme změknout. Potom na zeleninu dáme kousky ryby, podlijeme vše vodou a necháme opět podusit pod pokličkou. Když bude ryba měkká, promícháme a zakapeme citrónovou šťávou a osladíme. Můžeme dosolit, dopepřit.
Podáváme na talíře, zdobíme nasekanou pažitkou a podáváme s chlebovými plackami a bílým jogurtem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 324x
Komentáře receptu Ryba ve sladkokyselé omáčce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!