Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Suroviny
500 ml mléka
200 g másla
300 g hrubé mouky
3 vejce
500 g švestek
sůl
kolik švestek, tolik kostek cukru
100 g mletého máku
80 - 100 g moučkového cukru na posypání
Postup
V kastrolu s nepřilnavým dnem přivedeme k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol. Potom těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout.
Švestky omyjeme, vypeckujeme a místo pecky dáme dovnitř kostku cukru. Do vychladlého těsta postupně zapracujeme vejce a na pomoučeném vále znovu propracujeme. Vyválíme půlcentimetrový plát a těsto rozkrájíme na přibližně 5x5 cm velké čtverce (příp. dle velikosti švestek). Do každého zabalíme švestku a tvarujeme knedlíky. Vaříme v mírně osolené vodě 5 – 10 minut.
Hotové knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Na talíři je posypeme mletým mákem, cukrem a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 604x
Komentáře receptu Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!