Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Suroviny

500 ml mléka
200 g másla
300 g hrubé mouky
3 vejce
500 g švestek
sůl
kolik švestek, tolik kostek cukru
100 g mletého máku
80 - 100 g moučkového cukru na posypání

recept nemá fotografii

Postup

V kastrolu s nepřilnavým dnem přivedeme k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol. Potom těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout.

Švestky omyjeme, vypeckujeme a místo pecky dáme dovnitř kostku cukru. Do vychladlého těsta postupně zapracujeme vejce a na pomoučeném vále znovu propracujeme. Vyválíme půlcentimetrový plát a těsto rozkrájíme na přibližně 5x5 cm velké čtverce (příp. dle velikosti švestek). Do každého zabalíme švestku a tvarujeme knedlíky. Vaříme v mírně osolené vodě 5 – 10 minut.

Hotové knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Na talíři je posypeme mletým mákem, cukrem a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 604x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,50 (počet: 2) 9,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist