Odpalované těsto na větrníky, věnečky, bochánky apod.
Suroviny
Na 450 g (600 g) těsta:
100 g (150 g) hrubé mouky
1/8 l (190 ml)mléka
60 g (90 g) másla
špetka soli
1/2 lžičky (1 lžička) cukru
2-3 (3-4)vejce (podle velikosti)
papír na pečení
Postup
Mléko s máslem, solí a přivedeme k varu. Mouku prosijeme na papír na pečení. Mléko s máslem, solí přivedeme k varu. Jakmile se máslo rozpustí, hrnec odstavíme, do mléka vysypeme mouku a vařečkou vše smícháme. Pak hrnec postavíme zpět na plotnu. Hmotu při nízké teplotě za stálého míchání odpalujeme - tzn., že mícháme tak dlouho, dokud se z těsta nevytvoří hladká, nelepící se hrouda a bílý povlak na dne hrnce. Hmotu přendáme do mísy a přidáme vajíčko. Druhé vejce přidáme, až když je první úplně vmíchané. Podle hustoty hmoty přidáme ještě třetí vejce podle potřeby tak, že ho rozkvedláme a přidáváme po lžičkách. Těsto musí být tak hladké a jemné, aby bylo možné stříkat ho zdobícím sáčkem.
Větrníky a věnečky pečeme při teplotě 220.C podle druhu asi 10-15 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 486x
Komentáře receptu Odpalované těsto na větrníky, věnečky, bochánky apod.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!