Zapečené vepřové plátky

Suroviny

1 kg brambor
1 cibule
2 snítky tymiánu
100 ml zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje
4 plátky vepřové pečeně s kostí
200 ml 30% smetany
1 lžíce dijonské hořčice
200 g strouhaného sýra
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 230 °C. V pekáči smícháme na kolečka nakrájené brambory, nakrájenou cibuli, tymián, vývar a olej. Osolíme, opepříme a rozprostřeme po pekáči. Navrch dáme osolené a opepřené kotlety a přelijeme směsí smetany s hořčicí a nastrouhaným sýrem.

Dáme péct na půl až 3/4 hodiny do předehřáté trouby, aby maso změklo. Pokud se nám bude horní vrstva připalovat, přiklopíme alobalem.

Pozn.: K bramborám do pekáčku můžeme přidat nakrájená a lehce na másle opečená dvě jablka.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 139x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené vepřové plátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist