Zapečené vepřové plátky
Suroviny
1 kg brambor
1 cibule
2 snítky tymiánu
100 ml zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje
4 plátky vepřové pečeně s kostí
200 ml 30% smetany
1 lžíce dijonské hořčice
200 g strouhaného sýra
sůl
pepř
Postup
Troubu předehřejeme na 230 °C. V pekáči smícháme na kolečka nakrájené brambory, nakrájenou cibuli, tymián, vývar a olej. Osolíme, opepříme a rozprostřeme po pekáči. Navrch dáme osolené a opepřené kotlety a přelijeme směsí smetany s hořčicí a nastrouhaným sýrem.
Dáme péct na půl až 3/4 hodiny do předehřáté trouby, aby maso změklo. Pokud se nám bude horní vrstva připalovat, přiklopíme alobalem.
Pozn.: K bramborám do pekáčku můžeme přidat nakrájená a lehce na másle opečená dvě jablka.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 139x
Komentáře receptu Zapečené vepřové plátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!