Mořská ryba na čabajce
Suroviny
500 g brambor
100 g pikantní čabajky
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky sušeného tymiánu
6 lžic suchého bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
2 hrsti cherry rajčat
4 filety z mořských ryb
40 g bazalky
Postup
Do velkého hrnce dáme olej, který necháme rozpálit a dáme na něj na kolečka nakrájenou čabajku. Smažíme asi 2 minuty, aby se čabajka rozvoněla. Přidáme pokrájené brambory a lžičku sušeného tymiánu. Přimícháme bílé víno, přiklopíme a necháme 15 minut vařit, aby brambory změkly. Dle potřeby přidáváme vývar. Promícháme a dle chuti osolíme, opepříme. Poté přidáme na půlky rozkrojená cherry rajčátka a polovinu bazalky, přiložíme rybí filety, které jsme z obou stran osolili a zasypeme lžičkou tymiánu, přiklopíme a dalších 5 minut vaříme.
Servírujeme se zbylou bazalkou a zakapeme olivovým olejem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 841x
Komentáře receptu Mořská ryba na čabajce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!