Perník
Suroviny
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
1 celé vejce
1/2 hrnku oleje
prášek do perníku
4 rovné lžíce kakaa
rovná lžíce skořice
rozinky
100 g nastrouhaných ořechů
lžíce rumu
tuk na vymazání pekáče
strouhanka na vysypání pekáče
Postup
Všechny suroviny smícháme. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou. Těsto nalijeme do pekáče, nahrneme do stran a pečeme v předehřáté troubě asi 20-25 minut.
Hotový a vychladlý perník můžeme rozříznout na dva pláty, spodní potřít zavařeninou nebo nanést krém. Navrch naneseme čokoládovou polevu (viz Moučníky - Polevy a náplně) a zdobit ušlehanou šlehačkou
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 889x
Komentáře receptu Perník
anonym: | úterý 20. července 2010 |
Dobrý den, při kolika stupních pečeme...? | |
anonym: | neděle 31. května 2009 |
bajecni recepti de vam to krasne |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!