Daňčí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví
Suroviny
100g sušených švestek
100 ml jablečné šťávy
špetka skořice
100 ml oleje
1 kg dančího masa
sůl
pepř
100 g mrkve
100 g celeru
150 g cibule
50g přepasírovaných vařených rajčat
bobkový list
jalovec
0,5 l červeného vína
100g perníku
Postup
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme.
Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 558x
Komentáře receptu Daňčí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!