Srnčí kýta na smetaně

Suroviny

800 g srnčí kýty
40 g slaniny
60 g másla
40 g hladké mouky
troška mléka nebo vody
200 ml smetany ke šlehání
kořenová zelenina
cibule
nové koření
celý pepř
bobkový list
2 lžíce octa
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kýtu prošpikujeme nudličkami slaniny, vložíme do kameninové nebo smaltované nádoby a obložíme kolečky očištěné kořenové zeleniny a oloupané cibule. Přidáme kuličky koření a bobkový list, zalijeme rozpuštěným máslem s octem. Po několika dnech přidáme několik plátků másla, osolíme a vše dáme dusit do trouby doměkka. Během dušení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a ze šťávy odstraníme koření a bobkový list. Šťávu se zeleninou a cibulí rozmixujeme a zahustíme moukou dobře rozmíchanou v mléce nebo ve studené vodě. Povaříme, dochutíme a nakonec přidáme šlehačku. Podáváme s knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 634x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí kýta na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist