Srnčí kýta na smetaně
Suroviny
800 g srnčí kýty
40 g slaniny
60 g másla
40 g hladké mouky
troška mléka nebo vody
200 ml smetany ke šlehání
kořenová zelenina
cibule
nové koření
celý pepř
bobkový list
2 lžíce octa
sůl
Postup
Kýtu prošpikujeme nudličkami slaniny, vložíme do kameninové nebo smaltované nádoby a obložíme kolečky očištěné kořenové zeleniny a oloupané cibule. Přidáme kuličky koření a bobkový list, zalijeme rozpuštěným máslem s octem. Po několika dnech přidáme několik plátků másla, osolíme a vše dáme dusit do trouby doměkka. Během dušení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a ze šťávy odstraníme koření a bobkový list. Šťávu se zeleninou a cibulí rozmixujeme a zahustíme moukou dobře rozmíchanou v mléce nebo ve studené vodě. Povaříme, dochutíme a nakonec přidáme šlehačku. Podáváme s knedlíkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 634x
Komentáře receptu Srnčí kýta na smetaně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!