Silvestrovský ovar

Suroviny

1/2 vepřové hlavy
10 kuliček černého pepře
10 kuliček nového koření
1 bobkový list
1 větší cibule
1 hřebíček
1/2 malého celeru
1 mrkev
1 petržel
1 plněná oliva
1 malé jablko
sůl

Na jablečný křen:
200 g nastrouhaného křenu
2 jablka
šťáva z 1-2 citrónů
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou hlavu vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla celá ponořená. Osolíme a přidáme pepř, nové koření, bobkový list a oloupanou cibuli, do které jsme zapíchli hřebíček. Dále přidáme očištěnou mrkev, celer a petržel. Vše uvaříme doměkka. Hlavu pak opatrně vyjmeme i s kostmi a položíme na nahřátou mísu. Místo očka vložíme olivu a do rypáčku jablko. Ozdobíme nakrájenou zeleninou.
Hlavu podáváme horkou a porcujeme ji až na stole. Podáváme s jablečným křenem, hořčicí nebo jinými studenými omáčkami.
Jablečný křen připravíme z oloupaných na jemném struhadle nastrouhaných jablek, zakapaných citrónovou šťávou. Přidáme nastrouhaný křen, dobře promícháme a podle chuti osolíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9 090x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,29 (počet: 7) 8,29 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Silvestrovský ovar


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist