Silvestrovský ovar
Suroviny
1/2 vepřové hlavy
10 kuliček černého pepře
10 kuliček nového koření
1 bobkový list
1 větší cibule
1 hřebíček
1/2 malého celeru
1 mrkev
1 petržel
1 plněná oliva
1 malé jablko
sůl
Na jablečný křen:
200 g nastrouhaného křenu
2 jablka
šťáva z 1-2 citrónů
sůl
Postup
Vepřovou hlavu vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla celá ponořená. Osolíme a přidáme pepř, nové koření, bobkový list a oloupanou cibuli, do které jsme zapíchli hřebíček. Dále přidáme očištěnou mrkev, celer a petržel. Vše uvaříme doměkka. Hlavu pak opatrně vyjmeme i s kostmi a položíme na nahřátou mísu. Místo očka vložíme olivu a do rypáčku jablko. Ozdobíme nakrájenou zeleninou.
Hlavu podáváme horkou a porcujeme ji až na stole. Podáváme s jablečným křenem, hořčicí nebo jinými studenými omáčkami.
Jablečný křen připravíme z oloupaných na jemném struhadle nastrouhaných jablek, zakapaných citrónovou šťávou. Přidáme nastrouhaný křen, dobře promícháme a podle chuti osolíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 9 090x
Komentáře receptu Silvestrovský ovar
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!