Kýta z divočáka se šípkovou omáčkou
Suroviny
1,5 kg vykostěné a odblaněné kýty z divočáka
5 zrnek jalovce
6 zrnek celého pepře
2 velké cibule
4 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
šťáva kůra z 1 citrónu
4 lžíce šípkové zavařeniny
sůl, špetka pepře
1 lžička másla
cukr podle chuti
50 g slaniny
Postup
Omyté maso rozdělíme na 2 menší kusy, protkneme je proužky slaniny, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném sádle. Maso odstraníme a do výpeku dáme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli, celé koření a osmahneme dorůžova. Podlijeme vodou, vložíme maso a pod pokličkou ho dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme a vydušeninu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Přivedeme k varu, přidáme citrónovou šťávu a kůru, šípkovou zavařeninu a dochutíme solí. Povaříme asi půl hodiny a pak omáčku přecedíme přes jemný cedník. Nakonec omáčku zjemníme máslem a dochutíme cukrem. Přeléváme na plátky masa.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8 266x
Komentáře receptu Kýta z divočáka se šípkovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!