Kýta z divočáka se šípkovou omáčkou

Suroviny

1,5 kg vykostěné a odblaněné kýty z divočáka
5 zrnek jalovce
6 zrnek celého pepře
2 velké cibule
4 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
šťáva kůra z 1 citrónu
4 lžíce šípkové zavařeniny
sůl, špetka pepře
1 lžička másla
cukr podle chuti
50 g slaniny

recept nemá fotografii

Postup

Omyté maso rozdělíme na 2 menší kusy, protkneme je proužky slaniny, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném sádle. Maso odstraníme a do výpeku dáme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli, celé koření a osmahneme dorůžova. Podlijeme vodou, vložíme maso a pod pokličkou ho dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme a vydušeninu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Přivedeme k varu, přidáme citrónovou šťávu a kůru, šípkovou zavařeninu a dochutíme solí. Povaříme asi půl hodiny a pak omáčku přecedíme přes jemný cedník. Nakonec omáčku zjemníme máslem a dochutíme cukrem. Přeléváme na plátky masa.
Podáváme s houskovým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8 266x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kýta z divočáka se šípkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist