Kapr na černo po staročesku

Suroviny

1,5 kg kapra
4 lžíce octa
2 mrkve
1 menší celer
2 tabulky perníku na strouhání
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citrónu
1 lžíce malinové marmelády
3 lžíce černého piva nebo červeného vína
20 g másla
5 jader vlašských ořechů
30 g rozinek
sůl
2 bobkové listy
4 hřebíčky
4 zrnka nového koření
5 zrnek celého pepře
kousek celé skořice

recept nemá fotografii

Postup

Očištěného kapra nakrájíme na porce, osolíme a necháme odležet v chladničce. Mezitím si připravíme základ na černou omáčku: do kastrolu dáme 1 litr vody s octem, přidáme nahrubo nastrouhanou očištěnou zeleninu, všechno koření, sůl, citrónovou kůru, pivo nebo víno a marmeládu. Vše přivedeme k varu. Vložíme kapra a stáhneme teplotu. Necháme zvolna vařit asi půl hodiny. Měkkého kapra pak vyjmeme a do základu přidáme nastrouhaný perník. Povaříme do zhoustnutí a pak omáčku propasírujeme přes jemný cedník. Do přecezené omáčky přidáme citrónovou šťávu, nasekané ořechy a spařené rozinky. Zjemníme máslem a podle chuti dosolíme . Kapra do omáčky vrátíme zpět.
Nejvhodnější přílohou jsou plátky vánočky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 903x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 2,00 (počet: 1) 2,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr na černo po staročesku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist