Pivní závin s ovocem
Suroviny
400 g hladké mouly
250 g Hery (nebo másla)
10 lžic světlého piva
1 žloutek a 2 lžíce piva na potření
1 bílek
špetka soli
moučkový cukr na posypání
Náplň:
600 g broskví
200 g třešní
100 g strouhanky
(můžeme zvolit i jiné ovoce)
Postup
Mouku prosijeme do mísy, přidáme na kousky nakrájenou Heru, bílek, pivo, sůl a vše zpracujeme na hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce hodinu odležet. Broskve spaříme v horké vodě a oloupeme. Rozkrojíme je, vyndáme pecky a nakrájíme na drobné kostičky. Třešně očistíme a vypeckujeme. Odleželé těsto rozdělíme na dvě části. Každou rozválíme na plát silný 3 mm a posypeme strouhankou. Ovoce promícháme a posypeme jím pláty těsta. Žloutek rozšleháme a potřeme jím podélně jednu část a boční strany plátu. Každý pak pevně svineme do závinu nepotřenou stranou dovnitř. Okraje závinu k sobě pevně přitiskneme a přehneme dospodu. Záviny pak přendáme na plech vyložený papírem na pečení a povrch potřeme žloutkem rozšlehaným s pivem. Pečeme v troubě předehřáté na 180.C asi 40 minut. Hotové záviny necháme vychladnou na mřížce a pak je pocukrujeme moučkovým cukrem.
734 kJ, 175 kcal
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 493x
Komentáře receptu Pivní závin s ovocem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!