Kachna á la Tádžmahal
Suroviny
1 kachna
200 g kachních jater
2 lžíce oleje
1 cibule
mrkev
kousek celeru
2 větší pomeranče
100 g brusinkového kompotu
4 rajčata
10 zrnek pepře
6 zrnek nového koření
bobkový list
1 lžička chilli
3 sklenky kořeněného vína
1 sklenka koňaku
1 lžíce hladké mouky
1 šálek silného kuřecího vývaru
sůl
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev a celer také očistíme a nakrájíme nadrobno. Vše osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme játra nakrájená na nudličky a po chvilce je podlijeme trochou vývaru. Vložíme omytou a mírně osolenou kachnu, všechno koření, oloupaná a nakrájená rajčata, brusinkový kompot, šťávu z 1 pomeranče a trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry. Zalijeme 2 sklenkami vína. Kachnu dusíme a často poléváme výpekem. Když je kachna měkká, vyjmeme ji a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou a ještě podlijeme zbytkem vývaru. Povaříme a pak zhoustlou šťávu propasírujeme přes jemný cedník. Šťávu pak ještě povaříme, dolijeme zbytek vína, koňak a přidáme chilli. Oloupeme druhý pomeranč, zbavíme ho jader a nakrájíme na plátky, které vložíme do šťávy. Kachnu naporcujeme, dáme na talíře a přelijeme šťávou.
Podáváme s bramborami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 237x
Komentáře receptu Kachna á la Tádžmahal
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!