Pstruh s kmínovou krustou
Suroviny
(pro 4 osoby)
4 pstruzi
sůl
drcený kmín
60 g strouhanky
1 lžíci škrobové moučky
120 ml oleje
1 menší cibuli
petrželovou nať
Postup
Pstruhy dobře omyjeme, osušíme a prořízneme je zevnitř podél páteře ke hřbetu. Díky tomu jde ryba položit na plech roztažená a snáze se upeče. Pstruhy osolíme. Ze strouhanky, kmínu, škrobové moučky, posekané petrželky a poloviny oleje smícháme řidší těstíčko. Na pomaštěný plech položíme nejprve pár koleček cibule, pak pstruha kůží navrch. Na ryby rozdělíme a rozprostřeme kmínové těstíčko. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 120.C a pečeme 8-12 minut.
Podáváme s křenovou smetanou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 347x
Komentáře receptu Pstruh s kmínovou krustou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!