Fazolačka
Suroviny
150g bílých fazolí
několik kuliček nového koření
několik kuliček pepře
2-3 bobkové listy
1 mrkev
1 petržel
100g slaniny nebo jen kůži z ní (ta se vaří s fazolemi)
1 cibule
smetana na vaření či na šlehání
1 masox zeleninový
máslo a hladká mouka
Postup
Fazole přes noc namočíme a v té samé vodě vaříme se zeleninou a kořením do změknutí fazolí. Slaninu dáme rozškvařit a přidáme najemno nakrájenou cibulku, necháme orestovat do hněda nebo zlatova - dle toho jak chcete mít tmavou polévku. Vybrat kuličky koření, slaninu (případně jen kůži), zeleninu nakrájet, nebo promačkat vidličkou. Vlijeme obsah pánve, zalijeme smetanou (příp. jíškou), osolíme a provaříme s masoxem. Nakonec přidáme 2-3 stroužky rozetřeného česneku, majoránku a 1-2 lžíce octa a lehce provaříme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 875x
Komentáře receptu Fazolačka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!