Koblihy
Suroviny
500 g hladké mouky
3 lžíce polohrubé mouky
30 g moučkového cukru
1 lžíce cukru krupice
1/4 l vody
40 g droždí
30 g másla
lžíce rumu
3 žloutky
zavařenina
olej na smažení
Postup
Ve vlažné vodě rozpustíme lžíci cukru krupice a rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek. Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme rum. Zapracujeme kvásek a mouky. Vymícháme hladké těsto, uděláme z něj bochánek a necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou, dokud nenabyde o polovinu. Vykynuté těsto na pomoučněném vále rozválíme na plát asi 1 cm silný, na váleček příliš netlačíme. Skleničkou vykrájíme kolečka tak, aby vznikl co nejmenší odpad. Na polovinu koleček dáme zavařeninu a přiklopíme dalším kolečkem, okraje prstem přitlačíme a skleničkou opět vykrojíme tak, aby kolečka byla všude dobře spojená. Na vále necháme přikryté utěrkou 10-15 minut, pak je otočíme a necháme kynout pod utěrkou dalších 10-15 minut. Smažíme v dostatečném množství v rozpáleném oleji po obou stranách. Hotové cukrujeme.
Můžeme podávat ozdobené sladkou šlehačkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 126x
Komentáře receptu Koblihy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!