Dortový korpus
Suroviny
Rozpis je pro dvě velikosti dortu, množství pro menší jsou uvedena v závorkách
4 žloutky (3 žloutky)
260 g polohrubé mouky (195 g)
260 g moučkového cukru (195 g)
12 lžic vody (9 lžic)
4 bílky (3 bílky)
špetku prášku do pečiva
Postup
Žloutky utřeme s cukrem, do nich vmícháme střídavě mouku s práškem do pečiva a vodu. Nakonec ušleháme z bílků pevný sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme směrem ke krajům.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C. Asi po 25-30 minutách je korpus hotový, (když se těsto nelepí na špejli uprostřed formy). Po vychladnutí korpus vyklopíme, nití nebo strunou na dorty rozřízneme na polovinu nebo na 3 kruhy a plníme. Naplněný dort potřeme polevou, krémem a zdobíme podle fantazie.
Horkovzdušná trouba 180°C, 2. rošt, cca 30 min.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 18 564x
Komentáře receptu Dortový korpus
Zdena: | neděle 14. července 2013 |
Výška dortu záleží na velikosti vajec a průměru formy - s menší dávkou je počítáno pro malé formy. Výška korpusu je pak přibližně při dobrém vyšlehání a opatrném vmíchání bílků 7 cm. | |
Leona: | neděle 14. července 2013 |
Mohla bych se zeptat jak je asi vysoký dort po upečení(ten z menší dávky) ????????????? | |
IVETA: | úterý 1. května 2012 |
Ahoj tady Iveta, tento recept jsem dělala poprvé mé dceři k 10 narozeninám. A je každopádně,nej nej,nej.nejlepší!!!!!!!! | |
anonym: | pátek 24. června 2011 |
Byl výborný |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!