Zámecké brambory
Suroviny
750 g brambor
2 lžíce olivového oleje
100 g šunky nebo šunkového salámu vcelku
200 g libového uzeného masa
1 balení sterilovaného hrášku
100 g čerstvých žampionů
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
1 lžíce rozpuštěného másla
snítky zelené petrželky
Postup
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na drobnější kostičky, uvaříme skoro doměkka a slijeme. Do většího pekáčku vymazaného olejem dáme na kostičky nakrájený salám, uzené maso, okapaný hrášek a na tenké plátky pokrájené žampiony. Přidáme brambory, zalijeme smetanou a pečeme asi 20 minut. Hotové jídlo polijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme snítky zelené petrželky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 676x
Komentáře receptu Zámecké brambory
Eva: | úterý 19. dubna 2011 |
To se nedá přesně určit, když někdo sní víc a někdo míň.. | |
anonym: | úterý 19. dubna 2011 |
Mohu se zeptat na kolik je to porci ? |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!