Langoše
Suroviny
500 g hladké mouky
1/2 bílého jogurtu nebo kysané smetany (200g)
1/2 lžičky sody
42g droždí
1/4 l mléka
lžička cukru
sůl
česnek
voda
Postup
Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut kynout.
V míse smícháme hladkou mouku, jogurt nebo smetanu, špetku soli a sodu. Přidáme vykynutý kvásek, umícháme těsto a aniž bychom nechali kynout, ihned tvoříme bochánky, které roztahujeme na požadovanou velikost a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách.
V hrnečku rozmícháme trochu vody nebo oleje se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí langoše potíráme. Můžeme sypat i strouhaným sýrem a potírat kečupem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 7 468x
Komentáře receptu Langoše
Pajin: | úterý 29. ledna 2013 |
Těchto langošů se může tchýně i manželka doslova "užrat" :-) protože nenasáknou tolik olejem a jsou prostě výborné :-) | |
anonym: | sobota 22. března 2008 |
Rychlé, jednoduché, netrhají se, prostě výborný :o) | |
anonym: | sobota 20. října 2007 |
Prostě jsou super moc dobrý. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!