Langoše

Suroviny

500 g hladké mouky
1/2 bílého jogurtu nebo kysané smetany (200g)
1/2 lžičky sody
42g droždí
1/4 l mléka
lžička cukru
sůl
česnek
voda

ukázka receptu Langoše
Posunovut vlevo
ukázka receptu Langoše
Posunout vpravo

Postup

Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut kynout.
V míse smícháme hladkou mouku, jogurt nebo smetanu, špetku soli a sodu. Přidáme vykynutý kvásek, umícháme těsto a aniž bychom nechali kynout, ihned tvoříme bochánky, které roztahujeme na požadovanou velikost a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách.
V hrnečku rozmícháme trochu vody nebo oleje se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí langoše potíráme. Můžeme sypat i strouhaným sýrem a potírat kečupem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7 468x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,82 (počet: 11) 8,82 11 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Langoše

Pajin: úterý 29. ledna 2013
Těchto langošů se může tchýně i manželka doslova "užrat" :-) protože nenasáknou tolik olejem a jsou prostě výborné :-)
anonym: sobota 22. března 2008
Rychlé, jednoduché, netrhají se, prostě výborný :o)
anonym: sobota 20. října 2007
Prostě jsou super moc dobrý.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist