Kachna čínská
Suroviny
kachna (asi 2 kg)
solamyl
marináda: 3 lžíce oleje
1,5 dl dezertního červeného vína
3 lžičky zázvoru (i syrového)
3 lžičky skořice
5 hvězdiček badyánu
cibule na kolečka
8 lžic sojové omáčky
sůl, mletý pepř
Postup
Kachnu nařízneme na zádech, posolíme, položíme na břicho do marinády, průběžně poléváme
marinádou, po 8 hodinách otočíme, po dalších nejméně 4 hodinách kachnu vyndáme z marinády a
dusíme na pařáku bez koření asi 2 hodiny, pak ji přendáme do pekáče, pomažeme čistým olejem a
dáme do rozpálené trouby upéci do růžova.
Ze šťávy sebereme tuk, dochutíme, zahustíme solamylem.
Na pánvičce opražíme sůl (asi 1 polévkovou lžíci), až to prská na balkóně nebo u otevřeného okna
nejlépe s šátkem přes pusu přidáte půl lžičky pepře a smícháme (čoudí to).
Kachnu rozebereme na kousky, které máčíme v pepři se solí, jako příloha se jí studená jasmínová rýže (viz přílohy), zalévá se šťávou podle chuti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 10 646x
Komentáře receptu Kachna čínská
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!