Boršč III
Suroviny
300 g libového vepřového masa (ramínko)
bobkový list
nové koření
sůl
malá hlávka zelí (nebo kapusty)
červená řepa
párek
olej
brambory
mrkev
máslo
rajčatový protlak
ocet
pepř
troška kopru
šlehačka
2 lžíce hladké mouky
vejce
případně masox
Postup
Do osolené vody dáme vařit maso společně s bobkovým listem a novým kořením. Uvařené maso vyjmeme a do vývaru přidáme nakrouhané hlávkové zelí (nebo kapustu), okrájenou řepu nakrouhanou na velkém struhadle, na oleji osmažený nakrájený párek, okrájené a na kostky nakrájené brambory. Očištěnou mrkev nakrouháme a podusíme na másle (aby pustila šťávu)a přidáme do vývaru. Když je zelenina uvařená, přidáme na kousky nakrájené maso. Ochutíme protlakem, troškou octa, troškou kopru, opepříme, můžeme přidat masox. Zalijeme šlehačkou, ve které jsme dobře rozmíchali 2 lžíce hladké mouky. Přidáme natvrdo uvařené pokrájené vejce a vše krátce povaříme.
Tip: na talíři polévku můžeme ozdobit kopečkem ušlehané šlehačky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 617x
Komentáře receptu Boršč III
najne: | středa 16. listopadu 2011 |
Dobrý den. vynikající boršč jsem jedla v Gastinice Leningradskaja v Moskvě. Ovšem bez párku!!! - ale každá porce měla porci uzeného bůčku a smetana se lila až na talíři do polévky. Polévka byla dokonale vychucená, samá zelenina, téměř nezahuštěná /moukou/. Díky za recept, který je tomu mému blízko. / a já jen bez Masoxu !!!! / Najne |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!