Esmeralda
Suroviny
korpus:
4 celá vejce
250 g cukru
200 g másla
250 g tvarohu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Krém:
1 zakysaná smetana
200 g šlehačky z láhve (slazené)
4 kiwi
Poleva (na menší pekáč stačí poloviční množství):
2 vanilkové pudinky
300 ml sirupu kiwi
700 ml vody
Postup
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme změklé máslo, tvaroh a mouku s práškem do pečiva. Pekáč vyložíme papírem na pečení a těsto do něj nalijeme a rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut na 130°C a pak asi na 10 minut zvýšíme teplotu na 180°C, pečeme dozlatova, těsto se nemá lepit na špejli. Korpus necháme vychladnout a pak smícháme zakysanou smetanu se šlehačkou a natřeme na koláč.
Kiwi oloupeme, nakrájíme na kolečka a naskládáme na krém. Sirup smícháme s vodou, rozmícháme v něm pudinkové prášky a za stálého míchání pomalu povaříme při mírné teplotě. Necháme vychladit a vylijeme na koláč. Koláč uložíme na chladné místo nejlépe do druhého dne.
Varianta: můžeme použít jiné ovoce a k tomu odpovídající sirup
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 9 332x
Komentáře receptu Esmeralda
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!