Esmeralda

Suroviny

korpus:
4 celá vejce
250 g cukru
200 g másla
250 g tvarohu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Krém:
1 zakysaná smetana
200 g šlehačky z láhve (slazené)
4 kiwi
Poleva (na menší pekáč stačí poloviční množství):
2 vanilkové pudinky
300 ml sirupu kiwi
700 ml vody

ukázka receptu Esmeralda
Posunovut vlevo
ukázka receptu Esmeralda ukázka receptu Esmeralda ukázka receptu Esmeralda ukázka receptu Esmeralda
Posunout vpravo

Postup

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme změklé máslo, tvaroh a mouku s práškem do pečiva. Pekáč vyložíme papírem na pečení a těsto do něj nalijeme a rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut na 130°C a pak asi na 10 minut zvýšíme teplotu na 180°C, pečeme dozlatova, těsto se nemá lepit na špejli. Korpus necháme vychladnout a pak smícháme zakysanou smetanu se šlehačkou a natřeme na koláč.
Kiwi oloupeme, nakrájíme na kolečka a naskládáme na krém. Sirup smícháme s vodou, rozmícháme v něm pudinkové prášky a za stálého míchání pomalu povaříme při mírné teplotě. Necháme vychladit a vylijeme na koláč. Koláč uložíme na chladné místo nejlépe do druhého dne.
Varianta: můžeme použít jiné ovoce a k tomu odpovídající sirup

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9 332x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,14 (počet: 7) 8,14 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Esmeralda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist