Piškotová roláda s ovocem
Suroviny
5 vajec
100 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
KRÉM:
2 vejce
citronová kůra
šťáva ze 2 citronů
180 g krupicového cukru
100 g másla
1 lžička kukuřičného škrobu
200 ml smetany ke šlehání
200 g ovoce (maliny, jahody, borůvky..)
moučkový cukr
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny a potom přidáme prosetou mouku. K této pěně přidáme sníh a opatrně promícháme.
Plech vyložíme pečícím papírem a vylijeme na něj těsto, které rozetřeme po celém plechu. Dáme do trouby na 15 – 20 minut, dokud povrch nebude zlatavý. Až bude piškot hotový, vyndáme ho z trouby a sundáme z plechu. Posypeme moučkovým cukrem a překryjeme dalším pečícím papírem. Celý plát otočíme tak, aby čistý pečící papír byl vespodu. Předchozí pečící papír by teď měl být navrchu a opatrně ho stáhneme, ale vrátíme zpět na těsto. Roládu po širší straně zarolujeme a necháme vychladnout.
KRÉM: V misce rozšleháme vejce, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, cukr, máslo, šťávu ze 2 citronů a škrob. Misku dáme do vodní lázně a vyšleháme do zhoustnutí, cca 8 minut. Krém poté necháme zchladnout. Chladnou smetanu vyšleháme dotuha a promícháme jí s krémem.
Piškot rozvineme a potřeme ho krémem. Po celé ploše rozprostřeme ovoce a znovu plát zarolujeme. Necháme vychladit a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 857x
Komentáře receptu Piškotová roláda s ovocem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!